«Για την αποτελεσματικότερη σύνθεσή της στον οργανισμό είναι απαραίτητη η ασφαλής έκθεση στον ήλιο και η πρόσληψή της μέσω της διατροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πληθυσμούς, όπως της Σκανδιναβίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η ηλιακή έκθεση είναι μειωμένη, δίνονται συστάσεις συστηματικής λήψης συμπληρωμάτων αυτής της βιταμίνης. Για την Ελλάδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το “μεσογειακό παράδοξο”, αφού υψηλά ποσοστά έλλειψής της παρουσιάζονται πια και για τον δικό μας πληθυσμό. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο κρόκος αβγών, το συκώτι, τα μανιτάρια κι εμπλουτισμένα τρόφιμα».
Διαβάστε περισσότερα στο glow.gr.